p

Westcoast USA 2005

Reisverslag van onze vakantie in Amerika, van dinsdag 16 augustus tot donderdag 8 september 2005.

09 september 2005

Dag 8 - 23/08/05 - Bodie & Yosemite

Vandaag zijn we van Lake Tahoe op weg naar Yosemite gegaan. Onderweg zijn we gestopt bij het een oud mijnwerkersstadje: Bodie. Van de oorspronkelijke bebouwing in nog ongeveer 5% in tact. Het stadje is in 1962 uitgeroepen tot State Historic Park en het wordt nu beschermd tegen verder verval. Er staan nog ongeveer 200 gebouwen, en Bodie is daarmee een van de best bewaarde spookstadjes van de Verenigde Staten. De laatste 3 kilometer ernaartoe ging over een onverharde weg, erg hobbelig en je kon dus niet te hard rijden.
Bodie was wel leuk om te zien; vergane glorie.



Vanaf Bodie naar Yosemite dacht ik dat ik de weg beter wist dan onze vriend TomTom. Na een paar kilometer leek de dirtroad wel erg lang te zijn en bleek inderdaad dat we verkeerd waren gereden. Nou ja, verkeerd, via deze weg kwamen we er uiteindelijk ook wel, alleen moesten we nu 10 kilometer over een dirtroad.
We zijn Yosemite binnen gereden via de Tioga Pass, via wegen die op zo'n 3000 meter hoogte liggen. Sommige stukken zonder reling zijn vrij spannend :D


In Yosemite zijn we eerst in de Valley wezen rondkijken en ingecheckt bij het hotel, de Yosemite Lodge onder de Yosemite Falls.


's avonds zijn we naar Glacier Point gereden, waar de zon bijna onder ging. Glacier Point ligt aan het eind van de 16 mijl lange Glacier Point Road (1 uur rijden via slingerweggetjes). Vanaf de parkeerplaats was het een paar honderd meter lopen naar het uitkijkpunt, op 2200 meter boven de zeespiegel en 925 meter boven de vallei.

Vanaf Glacier Point heb je schitterend uitzicht op de Half Dome, die 1200 meter boven de vallei uitsteekt.


Morgen Yosemite verder verkennen en dan op weg naar Lee Vining, met z'n Mono Lake.

1 Comments:

  • At 5:11 a.m., Anonymous Anoniem said…

    mooie tocht maken jullie, echt mooie foto's.

    spannend met die auto, toch mooi geluk gehad, of niet dan?

    groeten,

    ma

     

Een reactie posten

<< Home