p

Westcoast USA 2005

Reisverslag van onze vakantie in Amerika, van dinsdag 16 augustus tot donderdag 8 september 2005.

09 september 2005

Dag 6 - 21/08/05 - San Francisco & Napa

Zondag 21 augustus.Vandaag zijn we 's ochtends naar de Coin Laundry gegaan; broodjes en drinken mee, wasmachine aan en ontbijten maar.
Daarna door naar Alamo Square, om de mooie Victoriaanse huisjes te bekijken.


Na Alamo Square wilden we naar Haight Ashbury (de hippie wijk) gaan. We waren de wijk binnengereden, maar schijnbaar gaan de winkels op zondag pas laat (of niet) open. Daarom zijn we dus maar doorgereden naar het Golden Gate Park, waar een mooi Japans gedeelte is.


Na het Golden Gate Park zijn we via Baker Beach (met uitzicht op de Golden Gate Bridge) naar Fairfield gereden. Eerst nog een korte stop bij het viewpoint aan de andere kant van de Golden Gate Bridge...
In Fairfield is de Jelly Belly Factory (One Jelly Belly Lane, Fairfield), waar je een gratis rondleiding van 45 minuten kunt krijgen waarin ze je uitleggen hoe de beroemde Jellybeans gemaakt worden. We konden mee met de tour van 13:00. Leuk om te horen dat er zoveel werk in zo'n miezerig snoepje gaat zitten (enkele dagen van begin tot eind).


Na de JB Factory zij we doorgereden naar Napa Valley (15:00), waar we de Silvarado Trail hebben afgereden. Dit is een weg van zo'n 30 kilometer tussen de wijngaarden door. We zijn gestopt bij de Sterling Vineyards, waar je met een kabelbaan naar boven kon om wijn te proeven ($15 pp).


Omdat Sterling vlakbij The Old Faithful Geyser ligt, zijn we daar ook maar even langs gereden. Deze geyser spuit elke 25 minuten zijn stoom. We kwamen precies op tijd binnen, want een minuutje later begon hij net.


Vanaf The Old Faithful zijn we naar het Armstrong Redwoods State Reserve gereden waar we rond 18:00 aankwamen. De weg ernaar toe gaat door enkele bossen en kleine dorpjes, erg mooi om te zien! In het Armstrong Redwoods State Reserve staan de beroemde grote Redwoods; de oudste van deze bomen is ruim 1400 jaar oud en 100 meter hoog.


Na een uurtje te hebben rondgelopen door het bos zijn we terug gegaan naar San Francisco. We verwachtten dat de brug wel weer in de mist zou liggen, maar we bleken geluk te hebben! Om 21:00 was de brug nog volledig zichtbaar, met de stad op de achtergrond. We zijn gestopt bij het viewpoint aan de Conzelman Road. Aangezien hier geen verlichting stond moest ik in het donker zoeken naar het statief voor de camera; in plaats van de knop voor de kofferbak, drukte Valeri vrolijk op de "panic button", wat als gevolg had dat de claxon 3 minuten lang begon te toeteren. Toch maar even de handleiding erbij gepakt om te kijken hoe je zoiets uit zet, want in de auto naast ons begonnen ze al lichtelijk geirriteerd te kijken.


Morgen verlaten we San Francisco en gaan we op weg naar Lake Tahoe, waar we een beetje kunnen uitrusten aan het zwembad, voordat we 's avonds een dinnercruise over het meer gaan maken.