p

Westcoast USA 2005

Reisverslag van onze vakantie in Amerika, van dinsdag 16 augustus tot donderdag 8 september 2005.

09 september 2005

Dag 5 - 20/08/05 - San Francisco

Zaterdag 20 augustusVandaag te voet San Francisco wezen verkennen. Al met al bijna 15 kilometer gelopen (over andere wegen dan in het vlakke Nederland). Eerst heel Lombard Street afgelopen om bij het 'Crookedest Street' gedeelte te komen; 5 scherpe bochten naar beneden.



Na Lombard Street wilden we naar het water om de Golden Gate Bridge te bekijken. Deze was door de mist helaas nog bijna niet te zien. 's middags zou de mist wegtrekken, werd er voorspeld. Vlakbij het water was het begin van de Powell & Hyde Cable Tram. Aangezien het nog vroeg was en er nog geen grote rij stond besloten we om hier eerst maar een ritje mee te maken ($3).



We reden de Cable Tram tot aan het eindpunt op Powell Street, waarna we bij Union Square hebben gewinkeld. Union Square is het downtown gedeelte van San Francisco en doet wel een beetje denken aan Manhattan; met winkels als Macy's, Niketown, Nordstrom, Saks 5th Ave en de onvermijdelijk Disney Store aan Post Street.
Na Union Square zijn we via Chinatown naar de Coit Tower gelopen. China Town in San Francisco is erg groot. In Ross Alley (het oudste steegje van San Francisco) zit de Golden Gate Fortune Cookie Factory, waar ze nog met de hand de bekende fortune cookies maken.



Na Coit Tower zijn we via de Italiaanse buurt doorgelopen naar Pier 39, om alvast de Alcatraz kaartjes voor de avond op te halen die we vooraf gereserveerd hadden via internet. Bij Pier 39 zitten ook de wel bekende zeeleeuwen. Erg leuk om te zien, en vooral te horen! Die beesten maken behoorlijk wat herrie!



Vanavond nog snel pannekoeken gegeten bij het International House Of Pancakes. Daarna zijn we met de eerste avondtour (18:20) naar Alcatraz gegaan.
De tour is echt schitterend! Als je met het bootje aankomt moet je een stuk naar boven lopen. Ondertussen vertelt een gids je wat over de geschiedenis van Alcatraz en over de ontsnappingen. Boven aangekomen krijg je een hoofdtelefoon op en kun je door de celblokken voor een audiotour. Tijdens het lopen hoor je verhalen van cipiers en ex-gevangenen, die vertellen hoe het was om op Alcatraz te leven. Eén gevangene vertelde dat Alcatraz extra zwaar was omdat je vanaf het eiland San Francisco kon zien liggen; zo dicht bij en toch onbereikbaar. Een andere vertelde hoe hij zijn dagen in afzondering in The Hole doorbracht; hij trok een knoop van zijn shirt en gooide die dan in de lucht. Vervolgens ging hij in het donker op de tast de knoop proberen te vinden...Je kon zelf ook in een aantal cellen kijken; erg indrukwekkend: ongelooflijk klein en donker.
Al met al erg leuk, op de kosten voor het parkeren na: $24 voor 3 uur en 10 minuten :(